Musea /

Historie en wetenswaardig moois

Wij zijn gevallen voor de natuur en het heerlijke ontspannen in de Eifel dus - heel eerlijk - we hebben nog niet veel musea van binnen gezien. Neemt niet weg dat een aantal ervan ons wel zeer goed bevallen is én er nog een behoorlijk aantal op ons verlanglijstje staat.

Hieronder vind je musea in drie categoriën met alle benodigde informatie om een mooi dagje Eifeler historie-, geografie- of cultuursnuiven samen te stellen. Het merendeel ligt wat verder weg van 't Stamphaus dus leuk om dagje van te maken in combinatie met een bezoek aan een van de steden of dorpen of een van de vele activiteiten in dezelfde buurt.

Cultuur en Historie

zylinderhaus

zylinderhausMooi oldtimermuseum met ruim 100 oldtimers uit de Duitse autoindustrie en een reeks winkelinterieurs in oude stijl.

Afstand Stamphaus: 37min (43km)
Weinmuseum Schlagkamp

Mosel WeinmuseumWijnmuseum met veel multimedia-uitleg, een kelder uit 1829 en ... vinotheek waar 140 moeselwijnen te proeven zijn.

Afstand Stamphaus: 39min (45km)
Museum Mayenzeit, Leben und Erleben

Eifelmuseum MayenModern museum in de burcht van Mayen. Alles aspecten van de Eifel komen aan bod (incl. ondergrondse Leisteenbunker).

Afstand Stamphaus: 44min (57km)
Weinmuseum Schlagkamp

Weinmuseum SchlagkampWijnmuseum met bijbehorende -kelder en feestzaal uit 1923 van het 400 jaar oude wijnhuis Schlagkamp.

Afstand Stamphaus: 48min (53km)
Museum Winning

Museum WinningenMuseum aan de Moesel met drie thema's: Wijnbouw aan de Moesel, August Horch (oprichter Audi) en de Winninger historie.

Afstand Stamphaus: 51min (78km)
Landesmuseum Koblenz

Landesmuseum KoblenzGroot museum met vaste (fotografie, wijn, archeologie en historische tuinen) en wisselende tentoonstellingen.

Afstand Stamphaus: 59min (89km)
Weinmuseum Schlagkamp

Roscheiderhof22 hectare openluchtmuseum over Rheinland-Pfalz met (onder andere) een bosmuseum, moezeldorp en boerentuinen

Afstand Stamphaus: 62min (77km)
Openluchtmuseum Kommern

Freilichtmuseum KommernPrachtig openluchtmuseum met diverse herbouwde dorpen, extra tentoonstellingen en achtergronden bij het leven in de Eifel.

Afstand Stamphaus: 70min (73km)

Vulkanisch

Maarmuseum

Maarmuseum ManderscheidKlein museum over het ontstaan, de geschiedenis en de ontwikkeling van de Eifeler 'Maare'.

Afstand Stamphaus: 7min (8km)
Vulkanmuseum Daun

Vulkanmuseum DaunKlein museum over alle vulkanische fenomenen, aktiviteiten en mineralen. Wereldwijd en specifiek in de Vulkaneifel.

Afstand Stamphaus: 15min (12km)
Vulkaanmuseum

Vulkanhaus StrohnKlein museum over alle vulkanische fenomenen. Met café en terras en vlakbij de lavabombe een mooie combi.

Afstand Stamphaus: 21min (20km)
Vulkanpark

VulkanparkEen koepel van musea, droomwandelingen en landschapsmonumenten.

Afstand Stamphaus: 52min (75km)

Ondergronds

Bergwerk Fell

Bergwerk FellGroot en modern complex rondom twee leisteenmijnen. Gelegen aan het Mijnwandelpad' dat je langs 10 groeven leidt.

Afstand Stamphaus: 44min (56km)
Grube Neue Hoffnung

Grübe Neue HoffnungVanuit het naastgelegen (kleine) Grübenhausmuseum is er om 11:00, 14:00 en 15:30u een rondleiding door 900 meter aan mijnschachten

Afstand Stamphaus: 48min (66km)
Mijngroeve Wohlfaht

Grübe WohlfahrtVanuit het naastgelegen (kleine) Grübenhausmuseum is er om 11:00, 14:00 en 15:30u een rondleiding door 900 meter aan mijnschachten

Afstand Stamphaus: 59min (58km)
Bergbau museum

Bergbaumuseum MechernichZelf een oude steenmijn in. 14:00u vaste rondleiding, daarbuiten zodra er 7 bezoekers zijn of tegen extra betaling. Vooraf bellen kan!

Afstand Stamphaus: 59min (67km)

Sponsorlinks

We houden www.Stamphaus.nl draaiend met de inkomsten uit deze advertenties. Zo goed mogelijk op maat - inderdaad, met cookies - om je niet onnodig te storen.
Your add here?